Mesaj Sayısı : 166 Kayıt tarihi : 23/03/10 Yaş : 36 Nerden : marstan xD
Konu: Evanescence Perş. Mart 25, 2010 7:51 pm
Evanescence (telaffuz:ˌɛvəˈnɛsəns, evınesıns), Amerikalı rock grubudur. 1995 yılında piyanist/vokalist Amy Lee ve gitarist Ben Moody tarafından Little Rock, Arkansas'ta kurulmuştur.
Daha önce "Childish Intentions" ve "Stricken" gibi isimlerle de anılan grup en son "Evanescence" adını aldı. İki özel EP ve Bigwig Enterprises'ın yardımlarıyla "Origin" adını taşıyan demo CD'nin kaydedilmesinin ardından, grup 4 Mart 2003'te ilk uzunçalar albümü olan "Fallen"ı Wind-up Records üzerinden satışa sundu. Dünya çapında 15 milyondan fazla kopyası satan bu albüm ve "Daredevil" filminin müziği olarak da kullanılan "Bring Me to Life" şarkısı sayesinde, grup iki Grammy Ödülü kazandı.Daha sonra 25 Mayıs 2004 tarihli Paris konserini 23 Kasım'da "Anywhere but Home" adı altında yayınlayan grup, bu albümü ile 1 milyonluk satışa ulaştı. 3 Ekim 2006'da grup 4 milyondan fazla satan ikinci stüdyo albümü "The Open Door"u satışa çıkardı. Bu albümün 5 Ocak 2006'da başlayıp 9 Aralık 2007'de sona eren turnesinin ardından grup müziğe ara vermeye karar verdi.
Evanescence'ta birkaç eleman değişikliği yaşandı. Bunların ilki, solo olarak Hıristiyan müziği üzerine çalışmaya karar veren klavyeci David Hodges oldu. 2003'te grubu bırakmaya karar veren kurucu ve gitarist Moody'nin yerine Cold grubundan Terry Balsamo geldi. 2006'da basçı Will Boyd'un grup ile yollarını ayırmasıyla Tim McCord grupta görev almaya başladı. 2007'de ise gruptan ayrıldıkları beyan edilen davulcu Rocky Gray ve gitarist John LeCompt'ın yerini "The Open Door" turnesi boyunca Will Hunt ve Troy McLawhorn doldurdu. Grubun lideri Lee şu anda tek değişmemiş Evanescence üyesidir.
Grup üyeleri
Şimdiki üyeler
* Amy Lee - Vokal, Piyano (kurucu, 1995–günümüz) * Terry Balsamo - Ritim gitar (Kasım 16, 2003–günümüz) * Tim McCord - Bas gitar (Ağustos 10, 2006–günümüz)
Eski üyeler
* David Hodges – Klavye, Geri vokal (1999–Aralık 19, 2002) * Ben Moody – Gitar (kurucu, 1995–Ekim 22, 2003) * William Boyd – Bas gitar (Haziran 2003–Temmuz 14, 2006) * Rocky Gray – Davul (2002–Mayıs 4, 2007) * John LeCompt – Solo gitar, Geri vokal (2002–Mayıs 4, 2007) * Troy McLawhorn – Solo gitar (turne üyesi; Mayıs 17, 2007–Aralık 9, 2007[30]) * Will Hunt – Davul (turne üyesi; Mayıs 17, 2007–Aralık 9, 2007[30])
Grammy Ödülleri
2004 Evanescence En İyi Yeni Sanatçı Kazandı "Bring Me to Life" En İyi Hard Rock Performansı Kazandı "Fallen" Yılın Albümü Kazanamadı "Fallen" En İyi Rock Albümü Kazanamadı "Bring Me to Life" En İyi Rock Şarkısı Kazanamadı 2005 "My Immortal" En İyi Pop Grup Vokal Performansı Kazanamadı 2008 "Sweet Sacrifice" En İyi Hard Rock Performansı Kazanamadı
Diskografi
"Evanescence EP" Sound Asleep EP "Origin" "Mystary EP" "Fallen" "Anywhere but Home" "The Open Door"
soğuk_düş çaylak
Konu: Geri: Evanescence Çarş. Ağus. 04, 2010 11:06 am
Şarkılarına bayılıyorum ya Çok güzeller.... Evanescence /Your Star
I can't see your star yildizini göremiyorum
I can't see your star yildizini göremesem bile
though I patiently waited bedside for the death of today senibugünün sonu için yataginin yaninda sabirla bekledim
the mechanical lights of Lisbon frightened it away Lisbon�un mekanik isiklari onu uzakta korkuttu
and I'm alone now - me and all I stood for Ve simdi kendim için ve burada kaldigim herkes için yalnizim
we're wandering now simdi dogru yoldan sapiyoruz
all in parts in pieces swim lonely hepsi bir bölümde bir parçada kimsesiz yüzüyorlar
find your own way out sen kendini yolun disinda bul
how can the darkness feel so wrong? karanlik nasil bukadar yanlis hissedebiliyor?
and I'm alone now - me and all I stood for ve simdi kendim için ve burada kaldigim herkes için yalnizim
we're wandering now dogru yoldan sapiyoruz
all in parts in pieces swim lonely hepsi bir bölümde bir parçada kimsesiz yüzüyorlar
So far away çok uzakta
it's growing colder without your love senin sevgin olmadan daha soguk büyüyor
why can't you feel me calling your name? neden senin adini haykirdigimi hissedemiyorsun?
can't break the silence sessizligi bozamiyorum
its breaking me o beni kontrol ediyor
all my fears turn to rage bütün korkularim öfkeye dönüsüyor
and I'm alone now - me and all I stood for ve simdi kendim için ve burada kaldigim herkes için yalnizim
we're wandering now dogru yoldan sapiyoruz
I wish that you would just leave Hemen gitmeni dilerim
Cause your presence still lingers here Çünkü varlığının hala burada oyalanıyor(takılıp kalıyor)
And it won't leave me alone Ve beni yalnız bırakmayacak
These wounds won't seem to heal Bu yaralar iyileşecek gibi gözükmüyor.
This pain is just too real Bu acı fazla gerçek
There's just too much that time cannot erase Zamanın silemediği çok fazla şey var
Nakarat :
[When you cried I'd wipe away all of your tears Ağladığında, tüm gözyaşlarını silerdim
When you'd scream I'd fight away all of your fears Çığlık attığında, tüm korkularınla savaşırdım
I held your hand through all of these years Tüm bu yıllar boyunca elini tuttum.
But you still have all of me Fakat hala bana tamamen sahipsin ]
You used to captivate me by your resonating light Sen beni tınlayan ışığınla büyülerdin.
Now I'm bound by the life you left behind Şimdi geride bıraktığın hayat tarafından bağlandım
Your face it haunts my once pleasant dreams Yüzün, benim bir zamanlar tatlı olan rüyalarımı ziyaret ediyor
Your voice it chased away all the sanity in me Sesin, tüm akıl sağlığımı kovaladı
These wounds won't seem to heal Bu yaralar iyileşecek gibi gözükmüyor.
This pain is just too real Bu acı fazla gerçek
There's just too much that time cannot erase Zamanın silemediği çok fazla şey var
Nakarat
I've tried so hard to tell myself that you're gone Kendime gittiğini söylemek için çok uğraştım
But though you're still with me Ama hala benimle olmana rağmen